top of page

KUĆE
Kamena kuća na Pelješcu

Prodaja

Cijena na upit

Lokacija

Bilopolje, Orebić

Kontakt Agent:

Vinka Grošeta

+385 92 367 3790

Opis nekretnine

Ekskluzivno predstavljamo prekrasnu kamenu kuću poviše Orebića na Pelješcu. Izuzetan primjer tradicionalne dalmatinske arhitekture, koja odiše šarmom i autentičnošću. Smještena na padinama Svetog Ilije s prekrasnim pogledom na more i otok Korčulu, ova kuća predstavlja spoj povijesti i udobnosti.


Prizemlje, kat i potkrovlje kuće čine ukupno oko 500 m2 stambenog dijela. Trenutno je podijeljena na dvije cjeline koje se prodaju u potpunosti.

Iza kuće nalazi se tipična dalmatinska konoba, tradicionalni prostor za skladištenje hrane i vina.

Godine 1993. provedena je adaptacija krova cijele kuće, uz djelomičnu rekonstrukciju zapadne polovice.


Jedan od najimpresivnijih dijelova ove kuće je predivna terasa koja se proteže uzduž cijele prednje strane objekta. S terase se pruža spektakularan otvoren pogled na more i otok Korčulu, stvarajući idiličan ambijent za opuštanje i uživanje u prirodi.


Okućnica ove kuće prostire se u prostranim vinogradima koji dodatno obogaćuju okoliš. Vinogradi ne samo da dodaju estetsku vrijednost, već pružaju i mogućnost uzgoja domaćih sorti vina, što čini ovo mjesto još autentičnijim i privlačnijim.

Ova nekretnina predstavlja izvrsnu investiciju za poslovne poduhvate poput konobe/restorana i boutique hotela, obogaćenih dodatnim sadržajima koji čine boravak gostiju nezaboravnim iskustvom.


Prostor prizemlja, kata i potkrovlja može se pretvoriti u boutique hotel s ekskluzivnim smještajem. 

Predivna terasa s otvorenim pogledom na more idealno je mjesto za organizaciju događanja, poput romantičnih večera ili vjenčanja, što dodatno obogaćuje ponudu ovog mjesta.


Okućnica s prostranim vinogradima doprinosi cjelokupnom doživljaju, pružajući gostima mogućnost uživanja u domaćim sortama vina i autentičnom ruralnom okruženju.

Investicija u kapetansku kuću poviše Orebića na Pelješcu ne samo da pruža mogućnost profitabilnog poslovanja u turističkom sektoru, već i omogućuje očuvanje i promociju bogate kulturne baštine Pelješca. Svojim jedinstvenim šarmom i spektakularnim pogledom, ova kuća obećava nezaboravan boravak svim svojim posjetiteljima.


 

Kontaktirajte nas za cijenu i dodatne informacije!

Detalji o nekretnini

Vrsta

Kuća

ID

105

Kat

Pr+1+Po

m2

500

Okućnica m2

4004

Sobe

5

Kupaonica

3

Parking

4

Godina izgradnje

Godina adaptacije

1993

Stanje

Za adaptaciju

Energetski certifikat

U izradi

bottom of page